Waarom?

Enkele maanden geleden kwam ik een leuk geeltje tegen met de vraag ‘Tu es triste? Prends un Sourire.’ Vormgegeven als een geeltje met onderin ingeknipt af te scheuren flapjes met een subtiel ‘smile’ symbool :)

Ik vond dat zo bijzonder dat ik meteen een screenshot heb gemaakt en bewaard.

Stof tot nadenken. Kan ik er iets mee? Ben je verdrietig? Neem een glimlach :) zo heerlijk, eenvoudig, om vrolijk van te worden.

tu est triste prends un sourire

Ik stel me voor

Ik stel me voor dat iemand dit geeltje leest, zomaar, ergens in de supermarkt, als hij op de bus wacht, tijdens een wandeling door zijn straat, in de bibliotheek of op het toilet, bij vrienden. Daar hangt zo’n geeltje met 7 handmatig ingeknipte smileys. Ik zie dit voor me. Mijn dag is goed.

Ik wil, al heel lang, meer doen dan alleen me zelf vermaken, nu ik er toch ben. Ik heb tijd en denk na over wat ik daar mee wil gaan doen. Een nieuw project; Neem een glimlach punt NL. Ik weet het nog niet maar de eerste stap is al genomen. Een paar weken geleden heb ik de domeinnaam vastgelegd en vanochtend een account aangemaakt en de website gepubliceerd. Nu schrijf ik, over dit project. Wat is de volgende stap?

Ik wil deze geeltjes drukken en verspreiden. Kleine notitieblokjes met 50 blaadjes, 7 glimlachjes per geeltje, 350 glimlachjes per blokje, door Nederland, elke wijk een glimlacher. Wellicht in meerdere talen. Ik ga Steven vragen of hij dit wil ‘ontwerpen’ naar het voorbeeld, de reden van dit schrift. Dan kan ik ze bestellen, als product presenteren via de webshop en dan mag jij ze bestellen. Ik stuur ze gratis toe als jij de verzendkosten voor je rekening neemt. Dan ga jij jouw glimlachjes uitdragen en ze ‘posten’ her en der. Denk eraan, zelf, handmatig, de smileys inknippen, zodat een ander, ze af kan scheuren, mee kan nemen en af en toe jouw glimlach tegenkomt.

Ben jij de eerste? Mag ik dromen?

Met een grote glimlach,

Remo

NS
Je zou het misschien niet geloven maar ik glimlach op deze foto? Geloof je me niet :) Ik weet nog het moment dat de fotograaf deze foto maakte en ik voor zijn camera idioot gedrag vertoonde. Ja, een normale foto.